• Close-up af Kuvertflet på Hans Wegner CH24 stolen
  Skinnende rent udtryk med
  Sjeneflet

Flettet som forskønner alt

Lidt om sjeneflet

I et sjeneflet flettes der med smalle bambusstrimler, og den helt store udfordring ved denne flettype, er måden hvorpå strimlerne monteres. Det har stor betydning for stolens stabilitet, og dermed langtidsholdbarhed, at strimlerne monteres helt lige og præcist. Dette er i øvrigt også det som får stolens æstetiske helhed til at træde frem, som et perfekt strømlinet sammenspil mellem træ og flet.

Der findes sjener i forskellige bredder. Der anvendes ind imellem 6 mm, men typisk anvender man 4/5 mm (da strimlerne kan variere lidt i bredden), og det er denne bredde der giver det lette, minimale og mere minimalistiske udtryk, som må siges at være det mest udbredte. Men 6mm sjener, kan også fuldende en stol, som er designet og konstrueret specifikt til sjener med dette, lidt grovere udtryk.

Vi ser ofte, at stole som er designet med et udtryk som passer til de smallere sjener, er blevet flettet med de bredere sjener, og det synes vi virkelig er en skam. Vi mener det er vigtigt, at bevare stolens unikke originalitet og tiltænkte udtryk.

Her ved DKA Design benytter vi altid 4/5mm sjener til vores stole, medmindre det er en stol som passer specifikt til de bredere sjener. Fx er Børge Mogensens BM62 en bred og kraftig stol, og her fletter vi den derfor med 6mm sjener. Et andet eksempel på stole som vi ofte fletter med 6mm sjener, er Ole Wanschers lænestol PJ149, hvor det er stolens bund der er flettet med disse sjener.

Sjeneflet er nok flettypen med den største variation af metode og detaljer. Sjenernes flade form gør det muligt at lave alle mulige sjove og dekorative konstruktioner, som underbygger stolens æstetiske helhedsudtryk, på forskellige måder, alt efter hvilket stoledesign der er tale om.

I DKA Design går vi aldrig på kompromis med kvaliteten, når vi indkøber sjener.

I DKA Design er vi egen importører af sjener som de eneste i landet. Dette gør os i stand til hele tiden at have tæt øje på kvaliteten, og dermed at opnå et perfekt optimeret resultat, baseret på de erfaringer vi gør os, i vores snedkeri.

Man kan let fornemme sjeners kvalitet. Bl.a. hvis de er meget flosset på undersiden, er de typisk af dårlig kvalitet. Sjener af en god kvalitet er meget praktiske, da de er meget lette at rengøre, uanset hvad man så har spildt på dem. Samtidig skal sjener også plejes.

Når man har fået nye stole med sjener, eller fået dem renoveret, skal de indimellem vaskes med sæbespåner og undersiden bør smøres med vaselineolie, så sjenerne bliver ”saftige”. Desuden bør man ikke stille møbler med sjeneflet i direkte sollys, da dette er med til at udtørre dem. Men holder vedligeholder man dem rigtigt, kan de holde længe, og faktisk er de både smukke som nye og som gamle. De står helt lyse og rene fra nye, og får mere og mere patina med tiden, i form at en mørkere og mere gylden glød, som stabiliserer sig efter ca. fem års tid. Faktisk er der mange som specifikt går efter brugte stole med denne gyldne patina.

Vil man købe stole med sjeneflet på genbrugsmarkedet skal man dog passe lidt på. Meget af det man kan finde, er dårligt lavet, dårligt vedligeholdt eller simpelthen bare nedslidt. Så vi anbefaler herfra, at man undersøger både sjener og konstruktion grundigt, inden man investerer i møbler med sjeneflet. I hvert fald skal man være forberedt på et besøg hos os hurtigt efter.

Lad os ringe dig op hvis du har en stol som trænger til nyt sjeneflet

Vi sætter en dyd i at flette og reparere dine møbler, så de står som nye. Så send os dit nummer, hvis du har en stol som trænger til en kærlig og professionel hånd. Så kontakter vi dig hurtigt for at se om vi kan hjælpe dig. Det er selvfølgelig helt uforpligtende.  Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os eller sende en mail.

  Vi sidder altid klar ved telefonerne i åbningstiden. Du er velkommen til at ringe til os, og få et godt uforpligtende tilbud, eller blot for at få en sludder om stoleflet, designermøbler og kunst.

  Test af vores sjener i sæderamme. 40.000 tryk omgange på 600N (lidt over 60kg). Efter denne kvalitetstest er sjenerne fortsat intakte og syner upåvirkede.

  PP501 The Chair af Hans Wegner og PP Møbler bliver sjeneflettet hos DKA Design

  PP501 The Chair – Hans Wegner og PP Møbler

  Her kan man på “The Chair” se hvordan man med sjenerne, kan danne mønstre, som underbygger stolens skønhed.
  Her ses sjeneflettet på PP501 stolen.

  PP501 The Chair – Hans Wegner og PP Møbler

  Her kan man se hele stolen på flettebænken, lidt på afstand. Det er virkelig en stol der har et design der er eminent skabt til de lyse sjener.

  Berømte stole med sjeneflet

  Hans Wegner W2 med sjeneflet

  Hans Wegner W2

  Dette en meget eftertraget stol, og den har det særpræg, at den kan flettes med både planflet i papirgarn og med sjener. Den kan iøvrigt også leveres med både stof og læder, men her hos os synes vi den er klart smukkest med sjener.
  Hans Wegner og PP Møblers PP501 The Chair med sjeneflet

  PP Wegner PP501 The Chair

  Denne her stol er nærmest mytisk i designverdenen. Det er toppen af toppen, hvilket dens navn også antyder, “The Chair”. Den avender et helt unikt fletsystem hvor man i stolens kanter, fletter åbne tern med krydsende sjener. Dette er en meget markant ekstra dekoration på stolen og bidrager fænomenalt til stolens æstetik. Dette er en lidt ældre udgave hvor man også fletter ryggen med sjener.
  Hans Wegner og PP Møblers PP512 med sjeneflet

  PP Wegner PP512

  Denne smukke klapstol fra Hans Wegner og PP Møbler, minder meget om Hans Wegners CH27, men den har ikke så bombastiske armlæn, og vi synes, at hele dens udtryk er finere og mere indbydende. Den er flettet på både sæde og rygstykke, og der er meget klædelige detaljer i sædet, hvor sjenerne er krydsede.
  Hans Wegner og PP Møblers PP505 Cow Horn Chair med sjeneflet

  PP Wegner PP505 Cow Horn

  Denne er også en af vores yndlingsstole. Den passer perfekt til borde, den er pratisk og medgørlig, samtidig med, at den er fantastisk yndefuld. Et spisebord med seks af disse stole, er meget svært at stikke. Den er skabt til dette viste sjeneflet, og det er dét vi leverer, hver gang.
  Hans Wegner CH27 med sjeneflet

  Hans J. Wegner CH27

  Denne populære Wegner stol minder meget om PP512, bortset fra, at den har armlæn, som biddrager til et et lidt mere rustikt udtryk. Men den har mindst lige så høj siddekomfort, og stellet har en række små detaljer, som alt sammen gør det til en mindst lige så attraktiv stol. Rygstykket er flettet ud i et, på både for og bag, og i sæddets flet er der dekorationer, hvor sjenerne er krydsede, og dermed danner nogle huller, som passer enormt godt til udtrykket.
  Cassina 699 Superleggera med sjeneflet

  Cassina 699 Superleggera

  I denne stols originale design ses et flet som er konstrueret af en masse meget smalle sjener, og det er et meget tidskrævende flet at lave, så typisk bliver omkostninger for dette for høje, men her hos DKA Design fletter vi denne stol med de smalle standard 4/5 sjener, og det passer utroligt godt til stolens udtryk. De lidt bredere sjener komplimenterer stolen på den smukkeste måde, og vi er meget stolte af at levere stolen med det udtryk, selvom vi må påpege, at det ikke helt følger det originalitet design.
  Børge Mogensen Slædestol 2254 med sjeneflet

  Børge Mogensen “Slædestolen” 2254

  Denne stol fra “Slædefamilien”, har et karakteristisk udtryk med dens “slædeben”. Den kan også fås med tremmer i træ og hynder, hvilket gør den meget bombastisk. Men når stolen står som vist, med sjeneflet i tern, og evt. med en stofpudde i toppen, bliver det en meget lettere og utroligt yndefuld stol.
  Børge Mogensen BM61 med sjeneflet

  Børge Mogensen BM61

  En populær og smuk spisebordsstol, som står i mange hjem. Den er enkel og praktisk. Den er flettet med sjener på både sædde og ryg, som ved en lænestol, men bærer det godt, og det pynter fantastisk ved det rette spisebord.
  Niels O. Møller Model 80 med sjeneflet

  Niels O. Møller Model 80

  Denne fine stol er egentlig konstrueret til læder eller stof, og den kan ikke planflettes med papirgarn på ryggen. Her har vi i stedet valgt at flette stolen med sjener, og selvom det bryder lidt med originaliteten, er vi meget vilde med det udtryk som dette sjeneflet biddrager til, og vi har indtil videre leveret dette design til flere kunder.
  Niels O. Møller Model 65 med sjeneflet

  Niels O. Møller Model 65

  Denne stol minder meget om Niels O. Møllers Model 62, men her er der også lavet flet på ryggen. Da ryggen ikke er støbt til planflet, har vi i stedet anvendt sjener, og flettet det på en måde så der ved armlænene fremkommer dekorative huller, som virkelig øger stolens skønhed. Køber man den fra ny, er den med læder, men selvom vores sjeneflet bryder med originaliteten, holder vi på, at det gør det til en endnu smukkere stol.
  Børge Mogensen BM62 med sjeneflet

  Børge Mogensen BM62

  Denne stol er den samme som BM61, bortset fra at denne stol har armlæn. Så den er altså også en flot og populær stol. Den kræver dog et spisebord der kan håndtere, de lidt høje armlæn, men har man det, er det virkelig et flot setup. Både æstetik og siddekomfort er i top.
  Hans J. Wegner CH23 med sjeneflet

  Hans J. Wegner CH23

  Her ses tydeligt hvordan denne stols konstruktion baner vej for smukt sjeneflet, med detaljer på stolens sider. Det er en model man oftest ser flettet med papirgarn, men vi synes, at sjenerne virkelig bekræfter stolens udseende på en fantastisk måde.
  Kærlighed til tidløst kvalitet

  DKA design står for smukt design, lækre materialer i høj kvalitet og eminent håndværk. Vores fokus er på designermøbler, hvor både stil, materialer og udførelse holder i længden.

  Vi elsker den klassiske stil indenfor dansk møbeldesign og brugskunst, og vi fører traditionen videre i vores univers:

  • Vi fletter og reparerer dine designerstole
  • Vi har kapacitet til et større antal stole ad gangen, og vi fletter derfor også for virksomheder
  • Vi designer og udvikler nye produkter, som passer ind i moderne hjem, og spiller sammen med de kendte klassikere
  • Vi tilbyder serviceaftaler med restauranter, hoteller, og offentlige institutioner, hvor vi leverer og vedligholder jeres møbler (Vi sidder altid klar til en uforpligtende snak om mulighederne for et samarbejde).

  Bag DKA design står Allan Christensen, som er møbelhåndværker og kreativ produktudvikler.
  Gennem samarbejde med dygtige danske designere og håndværkere arbejder DKA design på at levere et optimalt og professionelt produkt, samtidig med løbende at tilbyde nye spændende produkter.

  • ÅBNINGSTIDER
  • MANDAG
   8:00 – 18:00
  • TIRSDAG
   8:00 – 18:00
  • ONSDAG
   8:00 – 18:00
  • TORSDAG
   8:00 – 18:00
  • FREDAG
   8:00 – 18:00
  • LØRDAG
   8:00 – 16:00
  Kontakt os

  DKA Design

  [email protected]

  CVR: 41908416

  © DKA Design – Copyright.  Website maintained and hosted by webgenius.dk