Fejler dit Børge Mogensen møbel noget andet?

Udover at være specialister i at flette dine Børge Mogensen stole, er vi også eksperter i reparationer, og vi giver naturligvis fuld tilfredshedsgaranti.

ORIGINALT BØRGE MOGENSEN STOLEFLET  

Vi elsker Børge Mogensens stoleflet

Børge Mogensens stoleflet er både robust og yndefuldt, og han er selv en Danmarks største designere, som også er berømt verden over, for at have skabt mange helt klassiske og tidsløse møbler. Han har herunder igennem årene skabt mange forskellige stole med flet. Hans kendetegn er nok, at hans møbler er mere kraftige i udtrykket, hvilket også medfører, at de er meget stabile og robuste. Den nok mest populære er J39, som også kaldes Folkestolen, og dens sæde er flettet med specielt fremstillet natur papirgarn. Kendetegnet for denne stol er, at den er enormt stabil i selve stellet. Der er næsten aldrig reparationer på den. Den kan stå alene og den gør sig også godt med andre møbler.

To af hans andre kendte stole hedder BM61 og BM62 og man ser dem oftest flettet med sjener, som en en slags bambus-strimler. Disse to stole adskiller sig nok en smule fra Børge Mogensens andre møbler, i kraft af deres udtryk og stabilitet, som afhænger meget af deres alder. De kan godt gå hen og blive lidt “møre” i selve konstruktionen og samlingerne med tiden, så det anbefaler vi, at man er opmærksom på. De kan fx godt være skrøbelige hvis de har stået på et loft med fugt el.lign. Dette kan vi heldigvis reparere hvis det er nødvendigt.

Vi vil også nævne BM1 og BM2, som er lavet med samme flettesystem som en Kaare Klint stol, og oprindeligt født med naturgarn. Men her er vi også begyndt på at lave flettet med sjener, og det giver stolene et helt andet og mindst lige så smukt udtryk. Vi ser ofte vores kunder vægler dette, når de ser hvor smukt det er.

Et Børge Mogensen møbel vi også holder meget af, og som ikke er et flet møbel, er hans Shaker spisebord. Det er utroligt smukt og meget funktionelt. Understellet er meget gennemtænkt og genialt fremstillet.

Her kan vi flette stort set alle typer Børge Mogensen møbler, med både planflet og kurvertflet, og dette i forskellige materialer, herunder papirgarn, sjener og gjorder.

Lad os ringe dig op

Send os dit nummer og vi ringer tilbage hurtigst muligt (Vi bestræber os på at vende tilbage inden for samme arbejdsdag):  Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os eller sende en mail.

  Vi sidder altid klar ved telefonerne i åbningstiden. Du er velkommen til at ringe til os, og få et godt uforpligtende tilbud, eller blot for at få en sludder om stoleflet, designermøbler og kunst.

  Børge Mogensen Image Alt
  LIDT OM MANDEN

  Børge Mogensen

  Børge Mogensen (1914-1972) var en af efterkrigstidens mest indflydelsesrige arkitekter. Han fandt inspiration over hele verden i sin ambition om at skabe brugsgenstande til hverdagen, der kunne holde i generationer. Han blev udlært som møbelsnedker med svendebrev 1934.

  Uddannet til møbelarkitekt ved Kunsthåndværkerskolens Møbelhøjskole 1936-38 og ved Kunstakademiets Møbelskole 1938-42. Ansat på Kaare Klints og Mogens Kochs tegnestuer 1938-42. Leder af Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeningers (FDB) møbeltegnestue 1942-50. Lærer på Kunstakademiets Møbelskole 1945-47. Egen tegnestue fra 1950. Deltog i Snedkerlaugets årlige møbeludstillinger og i Landsforeningen Dansk Kunsthåndværk udstillinger i Danmark og i udlandet. Separatudstilling i London 1961. Har blandt andet tegnet møbelserier for snedkermester Erhard Rasmussen, AB Karl Andersson & Söner, Curt Danel, Fredericia Stolefabrik A/S, Fritz Hansens Eftf A/S, P. Lauritzen & Søns Møbelfabrik, C.M. Madsens Fabrikker. Tegnede fra 1953 boligtekstiler for tekstilfirmaet C. Olesens Cotilkollektion. Tilkendt Eckersbergs Medaille1950 og C.F. Hansens Medaille1972. ( Kilde )

  Kærlighed til tidløst kvalitet

  DKA design står for smukt design, lækre materialer i høj kvalitet og eminent håndværk. Vores fokus er på designermøbler, hvor både stil, materialer og udførelse holder i længden.

  Vi elsker den klassiske stil indenfor dansk møbeldesign og brugskunst, og vi fører traditionen videre i vores univers:

  • Vi fletter og reparerer dine designerstole
  • Vi har kapacitet til et større antal stole ad gangen, og vi fletter derfor også for virksomheder
  • Vi designer og udvikler nye produkter, som passer ind i moderne hjem, og spiller sammen med de kendte klassikere
  • Vi tilbyder serviceaftaler med restauranter, hoteller, og offentlige institutioner, hvor vi leverer og vedligholder jeres møbler (Vi sidder altid klar til en uforpligtende snak om mulighederne for et samarbejde).

  Bag DKA design står Allan Christensen, som er møbelhåndværker og kreativ produktudvikler.
  Gennem samarbejde med dygtige danske designere og håndværkere arbejder DKA design på at levere et optimalt og professionelt produkt, samtidig med løbende at tilbyde nye spændende produkter.

  • ÅBNINGSTIDER
  • MANDAG
   8:00 – 18:00
  • TIRSDAG
   8:00 – 18:00
  • ONSDAG
   8:00 – 18:00
  • TORSDAG
   8:00 – 18:00
  • FREDAG
   8:00 – 18:00
  • LØRDAG
   8:00 – 16:00
  Kontakt os

  DKA Design

  [email protected]

  CVR: 41908416

  © DKA Design – Copyright.  Website maintained and hosted by webgenius.dk