Fejler dit Thonet møbel noget andet?

Udover at være specialister i at flette dine Thonet stole, er vi også eksperter i at reparere dem, og vi giver naturligvis fuld tilfredshedsgaranti.

ORIGINALT THONET STOLEFLET  

Michael Thonet: En velkendt tysk-østrigsk klassiker

Er en fransk café stol og den laves både med håndflet og maskinflet. Vi udfører maskinfletten på disse stole. Det er det fine franske maskinflet, med små huller, som kendetegner denne stol, og det monteres fra rulle, ved hjælp af en liste, der går rundt langt sædets kanter. Det kan også håndflettes, og her monteres flettet ved at binde det fast uden i kanten, rundt om sædet. Denne stol ses også ofte hjemme hos møbel “kendere”.

Ring til os

Vi sidder altid klar ved telefonerne i åbningstiden. Du er velkommen til at ringe til os, og få et godt uforpligtende tilbud, eller blot for at få en sludder om stoleflet, designermøbler og kunst.

– eller skriv til os [email protected]

Portræt af Michael Thonet
LIDT OM MANDEN

Michael Thonet

Michael Thonet (1796 – 1871) var en tysk-østrigsk møbelsnedker, kendt for opfindelsen af bøjede træmøbler. Thonet var søn af garvermesteren Franz Anton Thonet af Boppard. Efter en tømrerlæretid etablerede Thonet sig som selvstændig møbelsnedker i 1819. Et år senere giftede han sig med Anna Grahs, som han fik syv sønner og seks døtre med. Kun fem af sønnerne overlevede dog den tidlige barndom.

I 1830’erne begyndte Thonet at forsøge at lave møbler af limede og bøjede trælameller. Hans første succes var Bopparder Schichtholzstuhl (Boppard lagtræstol) i 1836. I 1837 opnåede Thonet væsentlig uafhængighed ved at erhverve Michelsmühle, limfabrikken, der lavede limen til denne proces.
Hans forsøg på at patentere teknologien mislykkedes imidlertid i Tyskland (1840) samt i Storbritannien, Frankrig og Rusland (1841). Thonets væsentlige gennembrud var hans succes med at få let, stærkt træ bøjet til buede, yndefulde former ved at forme træet i varm damp. Dette gjorde ham i stand til at designe helt nye, elegante, lette, holdbare og komfortable møbler, som appellerede stærkt til mode – en fuldstændig afvigelse fra fortidens tunge, udskårne designs – og hvis æstetiske og funktionelle tiltrækningskraft forbliver den dag i dag.

Kilde

Kærlighed til tidløst kvalitet

DKA design står for smukt design, lækre materialer og eminent håndværk. Vores fokus er på møbler, brugskunst og kunst i høj kvalitet, hvor både stil, materialer og udførelse holder i længden.

Vi elsker den klassiske stil indenfor dansk møbeldesign og brugskunst, og vi fører traditionen videre i vores univers:

 • Vi fletter og reparerer dine designerstole
 • Vi har kapacitet til et større antal stole ad gangen, og vi fletter derfor også for virksomheder
 • Vi forhandler original dansk kunst
 • Vi designer og udvikler nye produkter, som passer ind i moderne hjem, og spiller sammen med de kendte klassikere

Bag DKA design står Allan Christensen, som er møbelhåndværker og kreativ produktudvikler.
Gennem samarbejde med dygtige danske designere, kunstnere og håndværkere arbejder DKA design på løbende at tilbyde nye spændende produkter - se dem på vores shop.

 • ÅBNINGSTIDER
 • MANDAG
  8:00 – 18:00
 • TIRSDAG
  8:00 – 18:00
 • ONSDAG
  8:00 – 18:00
 • TORSDAG
  8:00 – 18:00
 • FREDAG
  8:00 – 18:00
 • LØRDAG
  8:00 – 16:00
Kontakt os

DKA Design

[email protected]

CVR: 41908416

© DKA Design – Copyright.  Website maintained and hosted by webgenius.dk