• Nærbillede af stoleflettet som kaldes maskinflet og fransk flet
  Det velkendte mønster
  Maskinflet

Færdiglavet flet på ruller

Lidt om maskinflet (også kaldet Fransk flet)

Ved maskinflet anvendes der præflettede ruller hvor mønsteret ér lavet, og det monteres typisk på stolen ved at man banker en liste af, langs stolesædets kanter, og herefter monteres maskinflettet i en dedikeret fuge på listen, der herefter sættes fast med en tilhørende limliste.

Flere af de gamle Thonet stole er fremstillet med håndlavet ”maskinflet”! Dette fordi stolen har en række huller hvorigennem flettet skal løbe. Derfor kan man ikke montere et helt stykke maskinflet på én gang. Det er meget yndigt, men meget meget tidskrævende, så det er typisk ikke noget vi laver her hos os.

Det er nok Thonet stolene man kender bedst for deres maskinflet, frisvingerstolene og andre caféstole, men man ser det også på andre kendte designerstole. Desuden ser man ofte maskinflet på radiatorskjulere i ældre ejendomme. Også flere ældre rumdelere, kommoder og skænke gør brug af maskinflet.

Maskinflet er (ligesom sjeneflet) forholdsvis sårbart. Det tåler ikke et fokuseret tryk, som fx hvis man med en fod træder op på en stol for at skifte en elpære el.lign. Vi ser ofte stole med maskinflet, som har skader der skyldes en belastning af denne type. Men behandler man stolene ordentligt, så holder maskinflettet i mange år.

Lad os ringe dig op hvis du har en stol som trænger til nyt maskinflet

Vi elsker stoleflet, og derfor selvfølgelig også maskinflet, og vi sætter en dyd i at flette og reparere dine møbler, så de står som nye. Så send os dit nummer, hvis du har en stol som trænger til en kærlig og professionel hånd. Så kontakter vi dig hurtigt for at se om vi kan hjælpe dig. Det er selvfølgelig helt uforpligtende.  Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os eller sende en mail.

  Vi sidder altid klar ved telefonerne i åbningstiden. Du er velkommen til at ringe til os, og få et godt uforpligtende tilbud, eller blot for at få en sludder om stoleflet, designermøbler og kunst.

  Michael Thonet Frisvingerstol med maskinflet på DKA Designs flettebænk

  Frisvingerstolen – Michael Thonet

  Her ses Michael Thonets Frisvingerstol på vores flettebænk, ved at blive gjort klar til nyt flet.
  Michael Thonet Frisvingestol med maskinflet på DKA Designs flettebænk

  Frisvingerstolen – Michael Thonet

  Her kan man se hvordan maskinflettet skal fastspændes i dertil indrettede revner på stolerammen.

  Berømte stole med maskinflet

  Michael Thonet A14 med maskinflet

  Michael Thonet Model A14

  Ift. maskinflet er dette nok den mest berømte stol, og det er også den vi ser mest, her på vores værksted. På de ældre modeller blev flettet lavet i hånden, men i nyere tid er det altså preflettet på maskine.
  Wikholm form Meleya armstol med fransk flet

  Wikholm form Meleya armstol

  Denne meget karakteristiske stol ser vi ikke så ofte, og den har også en del interessante udfordringer. Men vi synes flettet passer utroligt godt til stolens helhed.
  Michael Thonet Frisvingestol med maskinflet

  Michael Thonet Frisvingerstolen

  Frisvingerstolen var meget populær i 80’erne, men er igen blevet populær de seneste år. På de ældre modeller er flettet lavet i hånden, så hvis man køber denne stol skal man være opmærksom på dette. Det er betydeligt mere bekosteligt, at få den flettet om, hvis den er håndflettet.
  Michael Thonet No 30 med maskinflet

  Michael Thonet No 30

  Denne charmerende stol i råt træ er utrolig populær, og vi også vilde med dens runde former, som komplimenterer både træ og flet.
  Wenge Bentwood med maskinflet

  Wenge Bentwood

  Dette er en nyere version af denne stol. Her ses det hvorledes man, med det dampbøjede træ, der buer ind under sædet, leger lidt mere med konstruktionen. Dette bidrager smukt til stolens udtryk, og gør den desuden betydelig mere stabil, end ved de ældre modeller.
  Kaare Klint Fåborgstolen med maskinflet

  Kaare Klint Fåborgstolen

  Fårborgstolen er en af vores absolutte favoritter. En utrolig smuk stol. Den skal selvfølgelig stå i de rette omgivelser, som fx sagtens kan være som kontrast til mere moderne møbler, eller smelte sammen med møbler i mere mondæne rammer. Igen en stol hvor flettet (som er flettet i hånden) komplimenterer resten på en helt fantastisk måde.
  Michael Thonet Bentwood 215 med maskinflet

  Michael Thonet Bentwood 215

  Denne stol minder meget om Thonets No 30, men dette er en nyere stol, og her har man leget lidt med konstruktionen, og introduceret et flettet rygstykke, som både er yndefuldt og bidrager til stolens stabilitet og siddekomfort.
  Michael Thonet S64 med stoleflet

  Michael Thonet S64

  Denne stol minde meget om Thonets Frisvingerstol (se ovenfor), men denne har blot armlæn. En smuk stol med et lækkert luftigt retro-look.
  Kærlighed til tidløst kvalitet

  DKA design står for smukt design, lækre materialer i høj kvalitet og eminent håndværk. Vores fokus er på designermøbler, hvor både stil, materialer og udførelse holder i længden.

  Vi elsker den klassiske stil indenfor dansk møbeldesign og brugskunst, og vi fører traditionen videre i vores univers:

  • Vi fletter og reparerer dine designerstole
  • Vi har kapacitet til et større antal stole ad gangen, og vi fletter derfor også for virksomheder
  • Vi designer og udvikler nye produkter, som passer ind i moderne hjem, og spiller sammen med de kendte klassikere
  • Vi tilbyder serviceaftaler med restauranter, hoteller, og offentlige institutioner, hvor vi leverer og vedligholder jeres møbler (Vi sidder altid klar til en uforpligtende snak om mulighederne for et samarbejde).

  Bag DKA design står Allan Christensen, som er møbelhåndværker og kreativ produktudvikler.
  Gennem samarbejde med dygtige danske designere og håndværkere arbejder DKA design på at levere et optimalt og professionelt produkt, samtidig med løbende at tilbyde nye spændende produkter.

  • ÅBNINGSTIDER
  • MANDAG
   8:00 – 18:00
  • TIRSDAG
   8:00 – 18:00
  • ONSDAG
   8:00 – 18:00
  • TORSDAG
   8:00 – 18:00
  • FREDAG
   8:00 – 18:00
  • LØRDAG
   8:00 – 16:00
  Kontakt os

  DKA Design

  [email protected]

  CVR: 41908416

  © DKA Design – Copyright.  Website maintained and hosted by webgenius.dk