• Nærbillede af DKA Designs Plantflet
  Det klassisk smukke
  Planflet

Det hele rene udtryk

Lidt om planflet

Planflet er som navnet antyder et flet som danner en helt plan overflade. Dvs. flettet er ikke helt plant, men består af en masse små ”bølger”.

Man planfletter ved, at man i stolens sidderetning først monterer nogle snore, som man typisk kalder ”strenge”, i nogle specielle beslag. Herefter flettes der så med tværgående snore, der bevæger sig op og ned imellem strengene, i små bølger. Dette giver det helt unikke og velkendte planflet mønster, som er meget robust, og dermed mest langtidsholdbar.

Når et planflet en sjælden gang imellem alligevel brister, så er det typisk pga. slitage ved stolens/flettets front, og denne slitage kan medføre, at snorene springer og dermed svækker hele fletkonstruktionens kapacitet.

Ved planflet er det helt afgørende, at stolens ramme er helt vandret. Man kan ikke planflette en stol som i designet har en ujævn sæderamme i højden.

Man kan godt lege lidt med mønsteret i planflet. Man typisk kreativ med mønstret på de originale klassikere, da man ønsker at bevare originaliteten, men vi ser ofte, at der kommer snedkerstole, som er konstrueret til planflet, og her er der plads til lidt leg med mønsteret. Dette giver flettet, og dermed selvfølgelig også stolen, et helt andet udtryk, der som regel også fremstår meget smukt.

Lad os ringe dig op hvis du har en stol som trænger til nyt planflet

Vi elsker stoleflet, og derfor selvfølgelig også planflet, og vi sætter en dyd i at flette og reparere dine møbler, så de står som nye. Så send os dit nummer, hvis du har en stol som trænger til en kærlig og professionel hånd. Så kontakter vi dig hurtigt for at se om vi kan hjælpe dig. Det er selvfølgelig helt uforpligtende.  Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os eller sende en mail.

  Vi sidder altid klar ved telefonerne i åbningstiden. Du er velkommen til at ringe til os, og få et godt uforpligtende tilbud, eller blot for at få en sludder om stoleflet, designermøbler og kunst.

  Hans Wegners W2 bliver planflettet

  W2 – Hans J. Wegner

  Her ses W2 på vores flettebænk, halvt færdig med dens nye planflet
  Hans Wegners W2 næsten færdigflettet med planflet

  W2 – Hans J. Wegner

  Og her ses den samme stol færdigflettet.

  Berømte stole med planflet

  Hans Wegner CH25 lænestol, nyflettet med planflet hos DKA Design

  Hans Wegners lænestol CH25

  Denne lænestol har mange små detaljer i konstruktionen, som giver en del udfordringer ift. flettet, med små revner, plads til armlæn mm, men den er utroligt smukt, når denne stol er flettet med et strømlinet planflet. Både sædet og rygstykket flettes, og man fletter det hele ud i én køre, så man kan ikke se samlinger. Giver et meget rent og æstetisk udtryk. Ved en ch25 benyttes der ca. 600 meter garn!
  Hans Wegner W2 stol, nyflettet med planflet hos DKA Design

  Hans Wegners W2

  Denne stol er meget eftertragtet. Den kan fås i forskellige udgaver ift. sædet, men den nok mest populære version er den planflettede. Den kan også laves med sjener
  Seks Niels O. Møller Model 75 stole med planflet, flettet af DKA Design

  Niels O. Møller Model 75

  Når man køber denne stol i dag, leveres den oftest med planflet. Det er en af de mest kendte stole fra Niels O. Møller, og selvsagt skabt til denne form for flet.
  Niels O. Møllers Model 78 færdigflettet med planflet af DKA Design

  Niels O. Møller Model 78

  Model 78 er uden tvivl favoritten fra Niels O. Møller, og leveres både i forskellige træsorter og sæddetyper. Som original er den nok mest kendt med stof- eller lædersædde af ældre dato, men efterhånden får mange lavet den om til planflet.
  Niels O. Møllers Model 77 med planflet på flettebænken hos DKA Design

  Niels O. Møller Model 77

  Denne stole er egentlig mest kendt med et stofsæde, men designet giver også mulighed for at planflette sædet, og det bliver fantastisk smukt.
  Hans Wegner CH23 på flettebænken halvvejs flettet med planflet

  Hans Wegner CH23

  Det karakteristiske ved denne stol, er detaljerne langs siderne, hvilket får flettet til at biddrage meget smukt til stolens endelige udtryk.
  Niels O. Møller Model 56 med planflet

  Niels O. Møller Model 56

  Niels O. Møllers Model 56 er den samme stol som Model 75, blot har 56’eren armlæn, og dette er også en stol hvis udtryk passer perfekt til planflet.
  Niels O. Møllers Model 62 med planflet

  Niels O. Møller Model 62

  I DKA Design synes vi, at denne Model 62, fra Niels O. Møller, er den smukkeste. Det er den samme stol som Model 78, men de organisk formede armlæn for stolens udtryk til at blive levende, strømlinet og utroligt attraktiv. Ikke mindst skaber planflettet en smuk kontrast til træet.
  Kærlighed til tidløst kvalitet

  DKA design står for smukt design, lækre materialer i høj kvalitet og eminent håndværk. Vores fokus er på designermøbler, hvor både stil, materialer og udførelse holder i længden.

  Vi elsker den klassiske stil indenfor dansk møbeldesign og brugskunst, og vi fører traditionen videre i vores univers:

  • Vi fletter og reparerer dine designerstole
  • Vi har kapacitet til et større antal stole ad gangen, og vi fletter derfor også for virksomheder
  • Vi designer og udvikler nye produkter, som passer ind i moderne hjem, og spiller sammen med de kendte klassikere
  • Vi tilbyder serviceaftaler med restauranter, hoteller, og offentlige institutioner, hvor vi leverer og vedligholder jeres møbler (Vi sidder altid klar til en uforpligtende snak om mulighederne for et samarbejde).

  Bag DKA design står Allan Christensen, som er møbelhåndværker og kreativ produktudvikler.
  Gennem samarbejde med dygtige danske designere og håndværkere arbejder DKA design på at levere et optimalt og professionelt produkt, samtidig med løbende at tilbyde nye spændende produkter.

  • ÅBNINGSTIDER
  • MANDAG
   8:00 – 18:00
  • TIRSDAG
   8:00 – 18:00
  • ONSDAG
   8:00 – 18:00
  • TORSDAG
   8:00 – 18:00
  • FREDAG
   8:00 – 18:00
  • LØRDAG
   8:00 – 16:00
  Kontakt os

  DKA Design

  [email protected]

  CVR: 41908416

  © DKA Design – Copyright.  Website maintained and hosted by webgenius.dk