• Bruno Mathsson Eva stol med gjordeflet

  Eva stolen med gjordeflet

 • Bruno Mathsson Eva stol med gjordeflet

  Eva stole med gjordeflet

 • Bruno Mathsson Pernilla 2 stol med gjordeflet og læderpude til hovedet

  Pernilla 2 med gjordeflet

Fejler dit Bruno Mathsson møbel noget andet?

Udover at være specialister i at flette dine Bruno Mathsson stole, er vi også eksperter i at reparere dem, og vi giver naturligvis fuld tilfredshedsgaranti.

ORIGINALT BRUNO MATHSSON STOLEFLET  

Berømt svensk møbeldesign med smukt flet

Bruno Mathsson er blandt de mest berømte og anerkendte svenske arkitekter og designere gennem tiden. Mange af hans møbler stammer helt tilbage fra 1930- og 40’erne. Èt af de områder, hvor Mathssons møbler skilte sig ud, var bøjning af lamineret træ, som designmæssigt åbnede en helt ny verden. Bruno Mathsson er især kendt for sine stole med gjordeflet, og det er også hovedsageligt dette vi laver her, når det gælder hans møbler.

Hans Pernilla og Eva lænestole er også kendt for at have en høj siddekomfort. Man ser ofte en Bruno Mathsson stol i arkitekters og sådan lidt ældre kenderes hjem og kan også fås med en fodskammel. Nogle meget fine og smukke stole. Flettet er kendetegnet ved et tegnet mønster med gjorder, som fås i forskellige udtryk i farven, og kan også laves med læder.

Lad os ringe dig op

Send os dit nummer og vi ringer tilbage hurtigst muligt (Vi bestræber os på at vende tilbage inden for samme arbejdsdag):  Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os eller sende en mail.

  Vi sidder altid klar ved telefonerne i åbningstiden. Du er velkommen til at ringe til os, og få et godt uforpligtende tilbud, eller blot for at få en sludder om stoleflet, designermøbler og kunst.

  Portræt af Bruno Mathsson
  LIDT OM MANDEN

  Bruno Mathsson

  Bruno Mathsson (1907 – 1988) var søn af en skabssnedker, som voksede op i den svenske by Värnamo. Efter en kort periode med uddannelse i skolen, startede han med at arbejde i hans fars galleri. Han fandt hurtigt stor interesse i møbler og specielt i stole og deres funktion og design. I 1920’erne og 1930’erne udviklede han en teknik til at bygge bøjede træstole med hamp bånd. Den første model, kaldet “Græshoppen”, blev anvendt i Värnamo Hospital i 1931.

  Edgar Kaufmann Jr., direktøren for industrielt design afdelingen i Museum of Modern Art (MOMA) i New York, samlede på Mathsson’s stole og havde dem med i adskillelige udstillinger i 1940’erne. Kaufmann ligestillede Mathssons vigtighed for møbeldesign, på lige fod med Alvar Aalto.

  Mathsson var også en erfaren arkitekt. Han færdiggjorde omkring 100 bygninger i 1940’erne og 50’erne. Han var den første arkitekt i Sverige til at bygge komplette bygninger af glas med gulvvarme. Hans møbel showroom i Värnamo (1950) var et betydningsfuldt eksempel. Det er velbevaret og åbent for besøg i dag.
  Til sine glashuse udviklede han dobbelt- og trerude isolerede glasenheder kaldet “Bruno-enhed”. Han rejste meget i USA og var stærkt præget af George Fred Kecks solhose. Mathssons arkitektur var også præget af et besøg til Eames House af Charles og Ray Eames in marts, 1949, netop som det lige var bygget færdigt.

  (Kilde)

  Kærlighed til tidløst kvalitet

  DKA design står for smukt design, lækre materialer i høj kvalitet og eminent håndværk. Vores fokus er på designermøbler, hvor både stil, materialer og udførelse holder i længden.

  Vi elsker den klassiske stil indenfor dansk møbeldesign og brugskunst, og vi fører traditionen videre i vores univers:

  • Vi fletter og reparerer dine designerstole
  • Vi har kapacitet til et større antal stole ad gangen, og vi fletter derfor også for virksomheder
  • Vi designer og udvikler nye produkter, som passer ind i moderne hjem, og spiller sammen med de kendte klassikere
  • Vi tilbyder serviceaftaler med restauranter, hoteller, og offentlige institutioner, hvor vi leverer og vedligholder jeres møbler (Vi sidder altid klar til en uforpligtende snak om mulighederne for et samarbejde).

  Bag DKA design står Allan Christensen, som er møbelhåndværker og kreativ produktudvikler.
  Gennem samarbejde med dygtige danske designere og håndværkere arbejder DKA design på at levere et optimalt og professionelt produkt, samtidig med løbende at tilbyde nye spændende produkter.

  • ÅBNINGSTIDER
  • MANDAG
   8:00 – 18:00
  • TIRSDAG
   8:00 – 18:00
  • ONSDAG
   8:00 – 18:00
  • TORSDAG
   8:00 – 18:00
  • FREDAG
   8:00 – 18:00
  • LØRDAG
   8:00 – 16:00
  Kontakt os

  DKA Design

  [email protected]

  CVR: 41908416

  © DKA Design – Copyright.  Website maintained and hosted by webgenius.dk