• Close-up af Kuvertflet på Hans Wegner CH24 stolen
    Vi er meget stolte af vores
    Kuvertflet

DET KLASSISK SMUKKE FLET

Lidt om kuvertflet

Kuvertflet den flettype som ses på rigtigt mange klassiske designerstole. Denne flettype danner et flet der har udtryk som en kuvert, deraf navnet. Når man fletter med kuvert, skal sædet på designerstolen man fletter være kvadratisk. Der er mange stole som er mere koniske i formen, og her laves der så opsnøringer i siderne, så kuvertflettet kan falde på plads.

Det spøjse ved kuvertflet er, for os fagmænd, at alle fire hjørner er forskellige, når der flettes. Det er ikke noget som man kan se i resultatet, men når snorene sættes på, skal fletteren hele tiden holde styr på hvert hjørnes særlighed, for at flettet passer som det skal.

I DKA Design er vi meget fokuseret på at skabe et flet der er både æstetisk og holdbart. Herunder er det ved kuvertflet vigtigt, at der på stolerammen er snore nok, så de ikke glider fra hinanden og dermed løsner hjørnerne. Dette vil hurtigere ødelægge flettet, så sædet på stolen kommer til at ”hænge”, hvilket medfører forringelse af både siddekomforten og stolens æstetik. Vi lægger vægt på, at vi hver gang tilbageleverer et kuvertflet, som vi er stolte af.

Når man fletter kuvertflet, gælder det, at jo mere vinkel der er, jo mere holdbart er flettet. Et flot vinklet og stramt kuvertflet, hvor snorene ligger tæt samlet på rammen, er det perfekte holdbare kuvertflet, og det er dét vi leverer hver eneste gang.

I kuvertflet er der forskellige udfordringer ift. hvilken model der flettes. Fx Hans Wegner og PP Møblers Kinastol pp66 (og deres pp112) udfordrende, da man skal have flettet igennem diverse revner, og derfor ikke kan skubbe til fletkonstruktionen undervejs. Der skal det bare passe fuldstændigt stramt i vinklerne imens man fletter. Man kan så at sige ikke “gå tilbage” og skubbe til vinklerne, hvilket ofte medfører, at der til sidst er uacceptabelt meget luft imellem snorene i flettet. Det skal derfor gøres meget nøjagtigt ved hver bevægelse igennem flettet.

Lad os ringe dig op hvis du har en stol som trænger til nyt kuvertflet

Vi elsker kuvertflet, og vi sætter en dyd i at flette og reparere dine møbler, så de står som nye. Så send os dit nummer, hvis du har en stol som trænger til en kærlig og professionel hånd. Så kontakter vi dig hurtigt for at se om vi kan hjælpe dig. Det er selvfølgelig helt uforpligtende.



    Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os eller sende en mail.

    Vi sidder altid klar ved telefonerne i åbningstiden. Du er velkommen til at ringe til os, og få et godt uforpligtende tilbud, eller blot for at få en sludder om stoleflet, designermøbler og kunst.

    Hans Wegners CH24 som er ved at blive flettet

    CH24, Y-stolen – Hans Wegner

    Her er Y-stolen flettet cirka halvt færdigt.
    Hans Wegners CH24 som er ved at blive flettet

    CH24, Y-stolen – Hans Wegner

    Her ses tydeligt hvorledes vinklerne skal stå helt lige og snorene helt stramt, for at flettet bliver perfekt.

    Berømte stole med kuvertflet

    Hans Wegner PP201 stol med kuvertflet

    Hans Wegner og PP Møblers PP201

    Denne stol er en af de meget berømte design klassikere, og her er kuvertflettet helt klassisk kvadratisk, dvs. der udelukkende flettes på rammen, uden andre forhindringer. Den har et mere konisk design på sædet, som gør det nødvendigt først at lave en række opsnøringer på rammen, inden det egentlige kuvertflet kan udføres. Denne opsnøring bidrager smukt til stolens komplette æstetiske udtryk.
    Hans Wegner PP112 med kuvertflet

    Hans Wegner og PP Møblers PP112

    Hans Wegner og PP Møblers smukke pp112 er en af de mest komplicerede stole at flette med kuvertflet pga. alle dens detaljer, men det er utroligt smukt når den står færdigt flettet. Flettets konstruktion er med til at fremhæve stolens smukke detaljer.
    Hans Wegner PP68 med kuvertflet

    Hans Wegner og PP Møblers PP68

    Denne meget smukke stol fra Hans Wegner og PP Møbler er konstrueret på samme måde som deres PP201 (som også er vist i denne liste). Den er altså helt mere konisk designet sæde, som gør det nødvendigt først at lave nogle opsnøringer på rammen, inden det egenetlig kuvertflet kan laves.
    Hans Wegner PP66 med kuvertflet

    Hans Wegner og PP Møblers PP66 “Kinastolen”

    Denne klassiker har, som nævnt ovenfor, nogle udfordringer ift. dens kuvertflet. Dens armlæn og rygblad komplicerer flettet. Der hvor rygbladet stikker ned, er der revner, og så er der detaljer ude i siderne, og det hele skal passe sammen, så snorene hele tiden er vinkel.
    Hans J Wegner CH36 med kuvertflet

    Hans Wegner CH36

    Denne stol er, som både PP201 og PP68, designet med et konisk formet sæde. Derfor skal der først laves opsnøringer på rammen, inden man starte på det egentlige kuvertflet.
    Hans Wegner CH24 med kuvertflet

    Hans Wegner CH24 – Y-stolen

    I Hans Wegners meget berømte Y-stols kuvertflet, har vi på bagsavet et Y-formet stykke der går ned, og her er der en revne hvor snoren skal ned. Her et det (også) vigtigt, at alle bagsnorene er i vinkel ud fra Y-stykket. Det er typisk her man tjekke kvaliteten af en Y-stols kuvertflet.
    Børge Mogensen BM1 med kuvertflet

    Børge Mogensen BM1

    Denne stol (og i øvrigt også Børge Mogensens BM2) har nogle detaljer i siderne som gør det nødvendigt at kompensere for vinklen, så her laves der først et fletmønster i kanterne, så vinklerne bliver lige. Herefter kan resten af kuvertflettet laves. Dette fletmønster er således også med til at give stolen et helt unikt udtryk. Det er det samme flettesystem man benytter på Kaare Klints Kirkestole.
    Børge Mogensen BM2 med sort kuvertflet

    Børge Mogensen BM2

    Denne stol har, lige som BM1, nogle detaljer i siderne, der gør det nødvendigt først at flette et mønster i kanterne, så vinklerne bliver lige. Herefter kan kuvertflettet laves. Igen kan man se hvordan fletmønsteret bliver en vigtig del af stolens design og udseende.
    Kærlighed til tidløst kvalitet

    DKA design står for smukt design, lækre materialer i høj kvalitet og eminent håndværk. Vores fokus er på designermøbler, hvor både stil, materialer og udførelse holder i længden.

    Vi elsker den klassiske stil indenfor dansk møbeldesign og brugskunst, og vi fører traditionen videre i vores univers:

    • Vi fletter og reparerer dine designerstole
    • Vi har kapacitet til et større antal stole ad gangen, og vi fletter derfor også for virksomheder
    • Vi designer og udvikler nye produkter, som passer ind i moderne hjem, og spiller sammen med de kendte klassikere
    • Vi tilbyder serviceaftaler med restauranter, hoteller, og offentlige institutioner, hvor vi leverer og vedligholder jeres møbler (Vi sidder altid klar til en uforpligtende snak om mulighederne for et samarbejde).

    Bag DKA design står Allan Christensen, som er møbelhåndværker og kreativ produktudvikler.
    Gennem samarbejde med dygtige danske designere og håndværkere arbejder DKA design på at levere et optimalt og professionelt produkt, samtidig med løbende at tilbyde nye spændende produkter.

    • ÅBNINGSTIDER
    • MANDAG
      8:00 – 18:00
    • TIRSDAG
      8:00 – 18:00
    • ONSDAG
      8:00 – 18:00
    • TORSDAG
      8:00 – 18:00
    • FREDAG
      8:00 – 18:00
    • LØRDAG
      8:00 – 16:00
    Kontakt os

    DKA Design

    [email protected]

    CVR: 41908416

    © DKA Design – Copyright.  Website maintained and hosted by webgenius.dk