Fejler dit Hans J. Wegner møbel noget andet?

Udover at være specialister i at flette dine Hans J. Wegner stole, er vi også eksperter i reparation af hans møbler, og vi giver naturligvis fuld tilfredshedsgaranti.

ORIGINALT HANS J. WEGNER STOLEFLET  

Vi er specialister i Hans J. Wegners stoleflet

Wegner er et kendt dansk design ikon, som er berømt over hele verden for hans klassiske og elegante møbler. Han (og Børge Mogensen) har formået at designe møbler hvor flettet på en fantastisk måde, er tænkt ind i møblets konstruktion og udtryk. Wegners møbler har generelt lidt mere elegante og delikate i deres udtryk, med lidt flere detaljer, samtidig med de er klassiske og enormt robuste. De står godt i næsten enhver kontekst.

Hans mest kendte stol er Y-stolen, som gennem tiden konstant er blevet mere populær. Alle vil have en Y-stol, og den står praktisk talt i alle hjem i dag. Den har nogle en lethed over sig med utroligt fine detaljer, den kan både stå alene og samlet og fåes flere udgaver, i et væld af farver. Når vi får Y-stole ind til flet, ser vi dog ofte, at de er meget løse i stellet, og derfor skal limes og stabiliseres inden de kan flettes, og det kan godt tage lidt tid. Men vi tilbyder selvfølglig at ordne det med både flet, reparation, træbehandling og rens.

Udover Y-stolen ser vi ofte Wegners lænestol, CH25. Denne er også en velkendt og meget populær klassiker, og den er flettet med det som hedder planflet, i et særligt krydsflettet mønster. Dette kræver mere en 400 meter papirgarn, og det tager ca. 10 timer at håndflette. Det er en stol som bliver smukkere og smukkere med årene bl.a. fordi stolens patina står så flot i kontrast til det lyse (og af og til sorte) flet. Vi har mange CH25 “patienter” her hos os, og fælles for dem alle er, at vi altid synes de er blevet flottere end en ny stol.

Og når vi har nævnt CH25 bør vi også nævne CH27, som også er utroligt smuk. Den ligner CH25 meget, men her er understellet designet en smule anderledes og i dens flet anvendes der sjener (bambus-strimler), hvis lyse toner skaber en smuk kontrast til det klassiske understel. Disse ser vi ikke så mange af her, men vi begejstres hver gang.

Hans klassiske og meget smukke gyngestol J16 ser vi også ind imellem, samt stolene CH23 og CH36. CH23 er også en klassisk stol der godt kan minde lidt om Børge Mogensens “Folkestol” J39, men denne har bl.a. tyndere papirgarn i et planflet med detaler ned på sidebenet, som er utroligt smukt, og det er et meget stærkt flet. Den kan også flettes med sjener. Den fåes også i forskellige træsorter og udgaver. Ch36 er fremstillet med kuvertflet.

Tilsidst, i rækken af Hans Wegner perler, vil vi nævne lænestolen CH22 og spisebordsstolen W2. CH22 er også utrolig smuk, med et fint designet bagblad og andre små detaljer, og så er den flettet med kuvert. Denne stol ser vi mere og mere, da dens popularitet er konstant stigende. W2 er meget karakteristisk, med et gennemtænkt meget æstetisk ryglæn.

Lad os ringe dig op

Send os dit nummer og vi ringer tilbage hurtigst muligt (Vi bestræber os på at vende tilbage inden for samme arbejdsdag):



    Du er selvfølgelig også velkommen til at ringe til os eller sende en mail.

    Vi sidder altid klar ved telefonerne i åbningstiden. Du er velkommen til at ringe til os, og få et godt uforpligtende tilbud, eller blot for at få en sludder om stoleflet, designermøbler og kunst.

    Portræt af Hans J. Wegner
    LIDT OM MANDEN

    Hans J. Wegner

    Hans Wegner (1914 – 2007), også kaldet “Stolens Mester”, blev uddannet som snedker i 1931 og studerede ved Kunsthåndværkerskolen i København fra 1936-1938. Han tegnede i 1940-1943 møblerne til f.eks. Arne Jacobsens rådhus i Århus. Wegner arbejdede som selvstændig arkitekt og var ansat som lærer ved Kunsthåndværkerskolens Møbelskole. Efter 1940 tegnede han møbler til danske virksomheder. Udover møbler tegnede han sølvtøj, tapeter og flere lamper. Wegners berømte Hejsependel – første gang vist på Snedkermestrenes Efterårsudstilling i 1962 – produceres fortsat af den danske belysningsproducent Pandul. Det samme gælder for hele OPALA-serien som Wegner oprindeligt tegnede til Hotel Scandinavia i København. Wegner modtog sammen med den finske formgiver og billedhugger, Tapio Wirkkala som de første Lunningprisen i 1951. Og i 1997 modtog han The 8th International Design Award, Osaka i Japan. Samme år blev han æresdoktor ved Royal College of Art i London.

    I Wegners fødeby Tønder i Sønderjylland er det gamle vandtårn blevet indrettet til Wegner-museum. På en gåtur op gennem vandtårnet præsenteres man på de enkelte etager for Wegners møbler.

    Kærlighed til tidløst kvalitet

    DKA design står for smukt design, lækre materialer i høj kvalitet og eminent håndværk. Vores fokus er på designermøbler, hvor både stil, materialer og udførelse holder i længden.

    Vi elsker den klassiske stil indenfor dansk møbeldesign og brugskunst, og vi fører traditionen videre i vores univers:

    • Vi fletter og reparerer dine designerstole
    • Vi har kapacitet til et større antal stole ad gangen, og vi fletter derfor også for virksomheder
    • Vi designer og udvikler nye produkter, som passer ind i moderne hjem, og spiller sammen med de kendte klassikere
    • Vi tilbyder serviceaftaler med restauranter, hoteller, og offentlige institutioner, hvor vi leverer og vedligholder jeres møbler (Vi sidder altid klar til en uforpligtende snak om mulighederne for et samarbejde).

    Bag DKA design står Allan Christensen, som er møbelhåndværker og kreativ produktudvikler.
    Gennem samarbejde med dygtige danske designere og håndværkere arbejder DKA design på at levere et optimalt og professionelt produkt, samtidig med løbende at tilbyde nye spændende produkter.

    • ÅBNINGSTIDER
    • MANDAG
      8:00 – 18:00
    • TIRSDAG
      8:00 – 18:00
    • ONSDAG
      8:00 – 18:00
    • TORSDAG
      8:00 – 18:00
    • FREDAG
      8:00 – 18:00
    • LØRDAG
      8:00 – 16:00
    Kontakt os

    DKA Design

    [email protected]

    CVR: 41908416

    © DKA Design – Copyright.  Website maintained and hosted by webgenius.dk